GPU not used

resolve technical issues related to use of Neat Video
Post Reply
marchevski
Posts: 2
Joined: Wed Jul 05, 2017 11:43 am

GPU not used

Post by marchevski » Wed Jul 05, 2017 1:04 pm

Hello
I'm having trouble with Neat video 3.5 in Premiere Pro CC 2017. It is not using my GPU and only the CPU. That causes Premiere to crash sometimes when using Neat Video. I guess CPU is saying something like : "hey you lazy little fucker I can't do everything by myself !!!" :roll:

In Neat Video pref GPU log shows me this message :
Looking for NVIDIA CUDA-capable devices...
NVIDIA CUDA initialized successfully.
Checking CUDA GPU #1:
GPU device name is: GeForce GTX 1060 6GB
Unsupported compute capability: 6.1
Check failed - will not use the device

Looking for AMD OpenCL-capable devices...
Failed to find AMD/ATI GPU Devices.
If you use an AMD/ATI card, please install the latest AMD driver with OpenCL support.
GPU-Z monitor
Image

PC configuration :
Intel i7 2600K 3.4GHz
12 Gb DDR3 PC16000
Samsung SSD system 128 Go (and render files on that one)
Ext E-SATA dock with 4To Western caviar black 7200rpm (project and footage)
Geforce GTX1060 6Gb

Let me know if you think of anything :wink:

NVTeam
Posts: 2302
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Wed Jul 05, 2017 6:40 pm

Please check if the v4.5 Demo plug-in available in Neat Video website
is able to use the GPU on your machine. I expect it to do so because the support for those new GPU models has been added relatively recently in v4.2.

Thank you,
Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

marchevski
Posts: 2
Joined: Wed Jul 05, 2017 11:43 am

Post by marchevski » Thu Jul 06, 2017 9:20 am

Thank you.

NeatVideo 4.5 demo does indeed use the GPU..
I should have bought a not so recent graphic card...

Post Reply