Automatic loading Neat for Sony Movie Studio does not work

resolve technical issues related to use of Neat Video
Post Reply
Attcom48
Posts: 4
Joined: Sat Mar 08, 2014 2:50 am

Automatic loading Neat for Sony Movie Studio does not work

Post by Attcom48 » Fri Jan 02, 2015 7:26 pm

I have had the demo loaded for almost a year and have not been able to use it because it does not automatically show up in my program as it is supposed to.
How can I manually load it or determine if something on my PC might be prohibiting it? Please please help me on this if you can. I believe Neat will work wonders for me, but I want to try it out first if I can. THANKS! :?:

NVTeam
Posts: 2274
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sat Jan 03, 2015 9:27 pm

Which version of Movie Studio is it?
Is it the 32-bit or 64-bit version of Movie Studio?

Which version of Neat Video have you installed, the 32-bit one or 64-bit one?

Thank you,
Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

Attcom48
Posts: 4
Joined: Sat Mar 08, 2014 2:50 am

Automatic loading Neat for Sony Movie Studio does not work

Post by Attcom48 » Sun Jan 04, 2015 5:28 am

Thanks. I have a 64bit PC; 64bit Sony Movie Studio 12 and downloaded the 64bit version of Neat.

NVTeam
Posts: 2274
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sun Jan 04, 2015 9:05 am

> 64bit Sony Movie Studio 12

Could you please double-check that? What Movie Studio's About dialog say?

Thank you,
Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

Attcom48
Posts: 4
Joined: Sat Mar 08, 2014 2:50 am

Automatic loading Neat for Sony Movie Studio does not work

Post by Attcom48 » Sun Jan 04, 2015 11:28 am

'About' doesn't give any indication one way or the other about bit rate. However, I went into help and found under the topic of 'Workflow'; '64 bit support'.

Does using the word 'support' suggest it might not be a 64 bit system but supports 64 bit stuff? Would you suggest downloading the 32 bit version of Neat and see what happens?

Thanks again for your help and interest! [/img]

NVTeam
Posts: 2274
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sun Jan 04, 2015 11:44 am

Yes, it may very well be the 32-bit version of Studio, it can work in 64-bit Windows too.

Yes, please download and install the 32-bit plug-in for a test.

Thank you,
Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

Attcom48
Posts: 4
Joined: Sat Mar 08, 2014 2:50 am

Automatic loading Neat for Sony Movie Studio does not work

Post by Attcom48 » Sun Jan 04, 2015 2:08 pm

You nailed it!! Loaded the 32 perfectly. Most of the work I am doing is largely 720 x 480, but my first sample on 640 worked well enough to probably be a buyer. Thanks for all your help and responding to my request so incredibly fast!

All the best and Happy New Year!

Frank Attwood
attwoodasedison.com

Post Reply