Noise comes back in Compressor

resolve technical issues related to use of Neat Video
Post Reply
joerayskrha
Posts: 1
Joined: Thu Jun 28, 2018 6:13 pm

Noise comes back in Compressor

Post by joerayskrha » Mon Jul 02, 2018 5:12 am

Hi Folks,
I shoot a 5DMK3 with Magic lantern firmware (14 bit). I use a Mac Pro 2013 and FCPX. I added neat video. As I shoot in low light environments, neat video app has been real nice at deleting noice. I shoot live music of professional artists. Last year I shot a concert at the Off Broadway club in St. Louis with Dave Alvin, Jon Langford, Rick Shea and Christy McWilson. I loaded the mov. video into FCPX and after editing, I applied neat video app. All the noise disappeared as usual. When I transferred the video from FCPX into Compressor using ProRes422HQ, ALL THE NOISE REAPPEARED... I tried different end rounds and still the same result. I then started from scratch and rebuilt the concert video and edited. Everything looked great. Noise disappeared until I transferred to Compressor. I tried different formats (Vimeo, Blu_Ray, ProRes4444, etc. Same result... NOISE RETURNED...
Has anyone had this problem? Any advice? Sincerely, Joe Ray from Kenai, Alaska

NVTeam
Posts: 2309
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Re: Noise comes back in Compressor

Post by NVTeam » Mon Jul 02, 2018 10:49 pm

We did not see that on computers.

Could you please create a fresh new test project with the clip from the testkit
and Neat Video applied to it and then verify that the problem is reproducible with that test project?

Thank you,
Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

Post Reply