AMD R9 285 Not Detected in Neat Video, but Premiere detects

resolve technical issues related to use of Neat Video
Post Reply
estarkey7
Posts: 3
Joined: Thu Oct 13, 2016 1:03 am

AMD R9 285 Not Detected in Neat Video, but Premiere detects

Post by estarkey7 » Thu Oct 13, 2016 1:59 am

I have just purchased Neat Video and have the latest version. Going into Neat Video preferences, I see that GPU processing is not available. The troubleshooting section says install the latest OpenCL drivers for your card. Running Windows 10 latest version.

I have OpenCL™ Version 6.14.10.14008 and Adobe Premiere CC 2015.3 has no problem enabling Mercury GPU Acceleration in my video project. What am I doing wrong? My video driver is version 16.9.2.

Image

Image

Image

emmrecs
Posts: 13
Joined: Sat Jan 16, 2010 5:01 pm

Post by emmrecs » Sat Oct 15, 2016 9:54 am

Are you sure you're running the latest version of OpenCL?

I have a Radeon R7 360 card and it is running version 21.19.151.3 of OpenCL. The OpenGL version is identical to yours.

Similarly, your version of the "AMD Mantle API" is 98310, mine is 102400. And your Driver Packaging Version begins 16.40.2311, mine begins 16.40.2715.

HTH.

Jeff

Zach
Posts: 38
Joined: Sat Jun 01, 2013 12:37 pm

Post by Zach » Tue Oct 25, 2016 7:36 pm

I just downloaded an official update its been bugging me about for a while

Driver Packaging Version
16.40.2311-160916a-307329C

OpenCL™ Version
6.14.10.14008

Neatvideo still doesn't see my GPU either.

Where did you get your drivers?

I'm on Windows 10 / HD 7950

NVTeam
Posts: 2261
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Tue Oct 25, 2016 9:25 pm

If you experience the same problem, please contact support (support [at] neatvideo.com) for assistance. They may be able to help.

Thank you,
Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

Post Reply