Premiere-Encore workflow

general questions about Neat Video
Post Reply
ruusnak
Posts: 6
Joined: Sun Nov 25, 2007 5:37 pm

Premiere-Encore workflow

Post by ruusnak » Fri Jun 05, 2009 4:33 pm

Should I render the workarea/sequence in Premiere Pro CS4, or can I render the video in Encore? So does Encore know it should use the Neat Video filter that's been used in Premiere?

NVTeam
Posts: 2261
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Fri Jun 05, 2009 6:01 pm

I recommend to render everything in Premiere, not in Encore, to make sure the actual burning is done at the burner speed, not at the render speed, which may be lower than burner speed.

Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

ruusnak
Posts: 6
Joined: Sun Nov 25, 2007 5:37 pm

Post by ruusnak » Sun Jun 07, 2009 10:38 am

Encore can burn a disk folder, too, so burner speed has nothing to do with my question.... is the neat video filter applied if I render in Encore?

NVTeam
Posts: 2261
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sun Jun 07, 2009 10:51 am

Unfortunately I don't have Encore on my computer to directly test that. If Premiere's own filters are applied in Encore then third-party filters (like NV) will most likely be appled too. Please test that on your computer by rendering a small test clip to a folder.

Thanks,
Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

Post Reply