Crashes when opening presets in AE CS4

resolve technical issues related to use of Neat Video
Post Reply
brad12d3
Posts: 2
Joined: Tue Jun 15, 2010 10:23 pm

Crashes when opening presets in AE CS4

Post by brad12d3 » Tue Jun 15, 2010 10:27 pm

Every time I try to open the window to choose a preset my after effects freezes. My PC shouldn't be having memory problems, not sure what the problem is.

Edit: I have been playing around and I managed to open and apply a preset once. Every other time it freezes. Sometimes when I do the auto profile it gets to 99% and freezes. Sometimes it will get past that part but freeze when I try to apply just the filter it creates from the profile. Sometimes the filter doesn't show up when I go to the noise filter settings. Every time I try and get this plug in to work it crashes at some random point. I have a quad core with 4 gigs of ram. I shouldn't be having this much trouble.

I am not sure if this has anything to do with it, but the video I am working with is from a Canon 7D. I sent it through cineform neoscene, and it is the Cineform AVI that I am attempting to work with.

brad12d3
Posts: 2
Joined: Tue Jun 15, 2010 10:23 pm

Fixed it

Post by brad12d3 » Tue Jun 15, 2010 11:49 pm

Ok for anyone else who has this problem here is what you do. When you open the Neat video window, go to "tools" and then "Preferences" and under the General Tab, deselect "Enable Multiprocessor Support". Works fine now.

NVTeam
Posts: 2276
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Wed Jun 16, 2010 8:46 am

I think the problem may be caused by BitDefender. Do you run it on your computer? If so, please try to disable its antivirus (and re-enable multiprocessor support) for a test.

Thank you,
Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

Post Reply