Noise sample NEVER saved with Profile

questions about practical use of Neat Video, examples of use
Post Reply
MoldCAD
Posts: 43
Joined: Thu Aug 19, 2010 8:39 pm

Noise sample NEVER saved with Profile

Post by MoldCAD » Sun Aug 22, 2010 11:14 am

Regardless of the Profiling Options settings, no sample gets saved with my profiles (all .nfp files being just 1 kB).

Why is that?

I should have added: Vegas 9 Pro 64bit under Vista x64.

NVTeam
Posts: 2261
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sun Aug 22, 2010 11:25 am

Hint: nfp files are not profiles.

Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

MoldCAD
Posts: 43
Joined: Thu Aug 19, 2010 8:39 pm

Post by MoldCAD » Sun Aug 22, 2010 11:33 am

Of course - they are Device Noise Profiles, sorry for confusion.

Anyway, they don't seem to save samples...What am I missing?

NVTeam
Posts: 2261
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sun Aug 22, 2010 11:45 am

Do you save a profile built earlier in that project, or it is just a fresh new profile that you have just built and are trying to save to the disk without closing the plug-in window?

Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

MoldCAD
Posts: 43
Joined: Thu Aug 19, 2010 8:39 pm

Post by MoldCAD » Sun Aug 22, 2010 11:55 am

I tried both (with the option to save enabled):

- saved a profile for my camera (I closed and exited the NV environment many time since then; each time I re-used the saved profile by loading it)

- today I made some modifications to it and saved under another name

In both cases, when I display any of the two in Profile Viewer, the sample window is empty.

NVTeam
Posts: 2261
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sun Aug 22, 2010 12:07 pm

I have just checked, it works correctly.

Please describe the workflow you use step by step.

Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

MoldCAD
Posts: 43
Joined: Thu Aug 19, 2010 8:39 pm

Post by MoldCAD » Sun Aug 22, 2010 12:52 pm

It's OK, Vlad. Sorry fro false alarm - I'm a newbie:) It's working now.

But I have just noticed the interface is quite different between the 32 and 64bit versions. Are you planning to make them the same?

Also, the "Auto zoom to fit on frame open" doesn't seem to work (in the 32 bit version it displays at 33%, and in the 64bit - at 50%).

NVTeam
Posts: 2261
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sun Aug 22, 2010 1:12 pm

Yes, we plan that.

Regarding the zoom, it seems to work correctly, since, as you say, it shows 33% and 50%, not 100%, so that the frame fits in each case. Why the percents are different - you have answered the question above - the interface of the 32-bit and 64-bit version is somewhat different hence the percentage difference.

Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

MoldCAD
Posts: 43
Joined: Thu Aug 19, 2010 8:39 pm

Post by MoldCAD » Sun Aug 22, 2010 1:23 pm

NVTeam wrote:Yes, we plan that.
Fine, thanks! Is the 32bit version going to be made more similar to what the 64bit version is now, or vice-versa? It's quite important to me as the differences exists also in the workflow for both (in advanced mode mainly).
NVTeam wrote:Regarding the zoom, it seems to work correctly
Well, I'd say it would work correctly if the displayed full frame occupied the maximum area available in the frame window of the interface (be maximized, at 100% zoom). Currently it's not. But of course this is just a minor cosmetics issue.

Thanks,

Piotr

NVTeam
Posts: 2261
Joined: Thu Sep 01, 2005 4:12 pm
Contact:

Post by NVTeam » Sun Aug 22, 2010 1:30 pm

The 32-bit version will become the same as the 64-bit version is now.

Vlad
Image Image Neat Video team
noise reduction for video and photos

Post Reply